Pazovčani u eliti, Pazarcima na popravnom

IMG_1436

Odbojkaši Jedinstva su zasluženo izborili vizu za elitu,savladavši u derbiju prvenstva Novi Pazar sa 3:1 (22:25, 23:25,25:18,21:25).

 Čvršće, kvalitetnije homogenije I zrelije delovaja je četa iz Stare Pazove, koja nije poklekla u paklenom ambijentu, pred sjajnom ovdašnjom publikom. Domaćinu ostaje da “zbije redove” I pokuša da kroz popravni sa Subotičanima, nadoknadi propušteno.

Već u uvodnom setu, Pazovčani su nagovestili da će se radovsti. Nakon startnog vođstva rivala (2:0), blagodareći servisima sjajnog levorukog Marinkovića, dolaze do preokreta (2:6). Nisu prednost ispuštali do kraja prvog perioda. Servirali su sigurnije I ubojitije, u napadu bili mngo raznovrsniji, kažnjavali su svaku grešku protivnika, pa je tako na drugom tehničkom tajm-autu na semaforu stajalo 11:16. Novi Pazar je pokušao da se trgne u finišu, alo samo je prišao na minus 4 (19:23), ne uspevši da ozbiljnije pripreti.

Posle uvodne klackalice u rezultatu, drugi set donosi više uzbuđenja. Vodilo je Jedinstvo 4:7, Pazarci došli do egala- 8:8,ali je za kratko. Ponovo je do izražaja došla smirenija I povezanija igra gostiju, dok sa druge strane mreže nije stizao onaj ključni odgovor. U finišu je nagoveštena drama (21:21), ali je brzo dilema otklonjena- 23:25.

Učinilo se da je meč rešen,međutim u trećem periodu, konačno Zatrić I saigrači počinju da liče na sebe. Vodili su od samog početka, u jednom momentu I sa 23:16, pa je navijačima vraćena nada- 25:18.

Očekivao se preokret,ali se nije dogodio. Imperativ I pritisak ponovo su sputali odbojkaše u plavim dresovima. Nivo igre počinje ponovo da pada,nižu se greške, dok je na suprotnoj strain sve izgledalo mnogo mirnije. Sagoreo je Novi Pazar u prevelikoj želji I platio danak. Vpđstvo Jedinstva je uglavnom bilo tri poena razlike, ali sasvim dovoljno da se uđe u mirnu završnicu I na kraju veliko slavlje. Pehar kapitenu Vukašinu Ilijinu, predao je komesar za takmičenje Čedomir Nedeljković.

Brojke:

NOVI PAZAR JUNIOR – JEDINSTVO 1:3 (22:25, 23:25,25:18,21:25).

Trajanje utakmice: 109 minuta.

Novi Pazar. Dvorana Pendik. Gledalaca: 1200.

Sudija: Vlada Simonović (Kragujevac),Igor Miljković (Beograd).

NOVI PAZAR JUNIOR: DOJČILOVIĆ, ZUKOVIĆ, BOŽOVIĆ, ZATRIĆ,BULATOVIĆ, SAMARDŽIĆ, ŠEĆERAGIĆ, RUGOVAC, AJROVIĆ, ZORANIĆ, HAMIDOVIĆ (LIBERO). NIJE IGRAO: NOVALIĆ.

Trener: RADOSLAV MILIĆ

JEDINSTVO:

MAJSTOROVIĆ, RADIŠIĆ,ILIJIN,JOVANOVIĆ,BAKALOV,MARINKOVIĆ, JEVTIĆ (LIBERO), MLADENOVIĆ, MANOJLOVIĆ. NIJE IGRAO: PARAVINJA.

Treneri: Jovo Caković, Željko Vukelić.

POPRAVNI PROTIV SUBOTIČANA

Pobedom u Novom Pazaru, Jedinstvo iz Stare Pazove, se direktno plasiralo u Super ligu, dok će Novi Pazar “vizu za elitu”, pokušati da overi kroz plej-aut sa Spartakom. Prva utakmica je na program u petak u Subotici, a revanš u utorak u Novom Pazaru.

[wzslider transition=”‘slide'”]

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO