Pet lica iz Prijepolja biće angažovano u anketiranju poljoprivrednih gazdinstava

POLJOPRIVREDA
Pet lica iz Prijepolja biće angažovano u anketiranju poljoprivrednih gazdinstava
Republički zavod za statistiku od 1. oktobra do 30. novembra sprovešće Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Prijava za 536 anketara, od kojih će pet biti angažovano u Prijepolju, traje do 21. avgusta.

Zadatak anketara biće da anketiraju porodična poljoprivredna gazdinstva i gazdinstva preduzetnika na terenu, na osnovu dodeljene Liste gazdinstava. Dobijene podatke unosiće u elektronski upitnik na laptopu, a u skladu sa propisanim uputstvima i smjernicama dobijenim na obuci, koju će izabrani anketari pohađati od 24. do 27. septembra.

Prednost pri izboru imaće nezaposlena lica koja poseduju diplomu o visikom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, zatim kandidati koji imaju mogućnost korišćenja vozila za rad u anketi, kao i oni kandidati koji su učestvovali u Popisu poljoprivrede 2012. godine ili drugim statističkim istraživanjima Zavoda u poslednje tri godine.

Građani i građanke koji žele da budu anketari trebalo bi da se prijave do 21. avgusta. Kandidati se prijavljuju isključivo preko veb sajta Zavoda za statistiku, popunjavanjem elektronske prijave. Lista kandidata koji su ušli u uži izbor biće objavljena 24. avgusta, a preliminarna lista izabranih anketara 4. septembra. Izabrani anketari biće radno angažovani u periodu od 24. septembra do 7. decembra ove godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO