Petković: Albanac sa noževima pretio srpskoj deci, Kurti podgreva želje propalim političarima iz Novog Pazara

KOSOVSKA MITROVICA – Danas oko 17.50 u naselju Mikronaselje u Kosovskoj Mitrovici došlo je do napada na decu Nenada O. i to dok su se igrala na igralištu, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, navodeći da je lice albanske nacionalnosti izvadilo dva noža i krenulo na srpskim mališanima, uzvikujući zastrašujuće pretnje.
Deca su uspela da pobegnu u obližnju zgradu, naveo je Petković u objavi na mreži X (Tviter).

”Ovo je šesnaesti napad na srpsku decu na KiM od dolaska Kurtija na vlast.

Njegova pretnja da će Srbi da pate i plate očigledno se odnosi i na srpsku decu. Jasno je kuda vodi ekstremistička Kurtijeva politika!”, rekao je Petković.

Kurti podgreva želje propalih političara iz Novog Pazara, igra se vatrom

Direktor Kancelarije za KiM oštro je kritikovao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog toga što je tokom susreta sa predstavnicima SDA Sandžaka u Prištini mahao tzv. sandžačkom zastavom, navodeći ”da podgreva želje propalim političarima iz Novog Pazara, jer ne zna da se igra vatrom”.

”Kurti je uvrteo u glavu da je junak kad razvija tzv. sandžačku zastavu, a zapravo prava je devojčica dok razgovara sa predsednikom Vučićem u Briselu. Okoreli separatista Kurti nek ne podgreva želje propalim političarima iz Novog Pazara, jer ne zna da se igra vatrom”, poručio je Petković na mreži X.

Predstavnici SDA Sandžaka, Partije za demokratsko delovanje (PDD). Albanskog nacionalnog veća (ANV), kao i narodni poslanici ove dvije partije u Skupštini Srbije, u Prištini su razgovarali sa Kurtijem.

Predstavnici su od Kurtija zatražili da budu uključeni u briselske pregovore o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a tom prilikom je Kurti razvio zastavu tzv. Sandžaka.

indeksonline.rs/Tanjug/Foto:Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO