Plakete i povelje zaslužnima, povodom dana Novog Pazara

svecana_skupstina_20.04.2013

Aktivnosti planirane za 20. april ove godine, a povodom značajnog jubileja – 552.rođendana Novog Pazara, započele su Svečanom sednicom Skupštine grada.

Predstavajuća u lokalnom parlamentu, Sadija Plojović istakla je da „odbornici aktuelnog skupštinskog saziva imaju pred sobom odgovoran zadatak, da kao i do sada,učestvuju u donošenju odluka čijom realizacijom će doprineti poboljšanju života građana, opštem blagostanju, ekonomskoj i političkoj stabilnosti“.

„ Imamo zajedničku, dugoročno gledano -veoma zahvalnu i važnu ulogu, da se postaramo da svojoj deci i njihovim potomcima sagradimo izvesnu, kavlitetnu budućnost, rasterećenu briga vezanih za čovekove svakodnevne potrebe. To je dug prema mladim naraštajima i bogatoj istoriji na kojoj nam mogu pozavideti i mnogo veći gradovi u okruženju. Za 552 godine svog postojan ja Novi Pazar je na geografskoj karti regiona ali i čitavog sveta postao i ostao prepoznatljiv kao prijatna destinacija u kojoj žive dobronamerni ljudi velikog srca“.

Plojovićeva je povodom obeležavanja značajne godišnjice svom gradu poželela da uz nesebičnu podršku i odogovrnost svih članova zajednice i“straje na putu gde se spajaju doslednost tradiciji i potencijali ka primeni i korišćenju svega što je u modernom evropskom svetu korisno i pokretačko. “

U skladu sa dnevnim redom svečane sednice, odbornici su se pozitivno izjasnili po donošenju Odluke o dodeli plaketa i povelja najzaslužnijim građanima, kao i prijateljima Novog Pazara. O ovogodišnjim laureatima pred Skupštinom je govorio gradonačelnik, dr Meho Mahmutović, istakavši da je reč o ljudima i organizacija koji su životni i radni vek uložili u promciju sandžačke prestonice, na najbolji mogući način.

Dobitnici Plakete grada Novog Pazara, u okviru obeležavanja 552. godine od prvog pomena grada pod današnjim imenom su: Vilijam Infante – UN u Srbiji, Serdar Çam – generalni direktor Turske agencije za pomoć i saradnju, Gimnazija Novi Pazar, Milorad Veljović – direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije , NJ.E. Eldar Hasanov – ambasador Azerbejdžana u Srbiji.

Povelje grada Novog Pazara odlukom Skupštine a na predlog gradonačelnika, dr Meha Mahmutovića, dobili su :prof. dr Radan Džodić , prof. dr Hasan Hanić – univerzitetski profesor,dr spec. interne medicine Nazim Nokić, i dr Mišo Vujanac, posthumno – Ćamil Hubić, predsednik tadašnjeg Okružnog suda u Novom Pazaru, dr Mirsad Đerlek – direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, Željko Žunić – kompanija Biohemija , Beograd i kompanija Nelt (Pampers). Izet Ljajić (AD Novi Pazar put) i Redžep Hadžibulić (nekadašnji direktor Sandžaktransa ). Povelje će kao i plakete biti uručene dobitnicima odnosno njihpovim predtavnicima, na Svečanoj akademiji u 18 sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO