Počela proizvodnja nove Opel Insignije

830

Opel je počeo proizvodnju jednog od svojih poslednjih modela koji su razvijeni pod okriljem General Motorsa.

Uz prigodnu svečanost koja je upriličena u fabrici u Riselshajmu (Nemačka), Opel je počeo proizvodnju druge generacije modela Insignia, od kojeg nemačka automobilska kompanija, sada u vlasništvu francuske grupacije PSA, ima velika očekivanja.

U fabrička postrojenja iz kojih će izlaziti dve karoserijske verzije Opelovog automobila D segmenta investirano je više od 500 miliona evra, a čast da bude prvi proizvedeni automobil pripala je modelu Insignia Grand Sport koji pokreće dvolitarski turbo-dizelski motor sa 170KS.

U Opelu očekuju da će nova Insignia nadmašiti prodajne rezultate prethodne generacije koja je 2009. godine izabrana za Evropski automobil godine i pronašla put do 940.000 kupaca.

Veća, prostranija, ali i znatno lakša od prethodne, nova Insignia trenutno se nudi u dva karoserijska oblika (Grand Sport i Sports Tourer), a do kraja godine ponuda će biti proširena i crossover izdanjem Country Tourer. Na vrhu ponude očekuje se sportsko izdanje s poznatom oznakom OPC (Opel Performance Center).

Do tada, cena osnovnog modela Insignije Grand Sport u Nemačkoj iznosi 25.590 evra, što je 1.160 evra manje od cene najjeftinijeg Volkswagen Passata koji u Opelu u ovom slučaju smatraju glavnim rivalom.

Izvor: Klix.ba