Počelo saslušanje grupe koja se povezuje sa balkanskim narko kartelom

BEOGRAD – U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, danas je počelo saslušanje šest osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja se povezuje sa takozvanim “balkanskim kartelom”,

Policija je u saradnji sa tužilaštvom 8. oktobra uhapsila P.S, Z. J, M.M, .M. M, S.N. i S. Đ. zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se jedna osoba nalazi u pritvoru u Francuskoj.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Miroslav Starčević, koji je uhapšen 11. maja zajedno sa još 12 osumnjičenih pripadnika grupe, i od tad se nalazi u pritvoru u Srbiji.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina.

Pripadnici grupe koji su uhapšeni juče sumnjiče se da su u periodu od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovali prenosili i posredovali u kupovini i prodaji opojne droge marihuane.

Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020, pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Tanjug/Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO