Počeo zimski vašar u Novom Pazaru

Počeo je Novogodišnji vašar, sada već tradicionalna privredna manifestacija u Novom Pazaru. Ove godine daleko je više izlagača u odnosu na prethodne, ali i veći broj kupaca iz cele Srbije. I ove godine vašar će biti humanitarnog karaktera.

Tradicionalni Novogodišnji vašar prilika je za sve trgovce da se oslobode zaliha robe, a za građane da kupe mnoge proizvode po sniženim cenama. Sva mesta su popunjena a vašaru su se obradovali i brojni kupci iz regiona koji će po sniženim cenama kupovati kvalitetnu robu.

“Cene su pristupačne. Za svakog ima po nešto. Ovo je mesto gde se mogu kupiti mnogi proizvodi po sniženim cenama. Može se kupiti više stvari.” Neke su od izjava koje su nam kupci rekli.

Na ovogodišnjem vašaru privrednici su posetiocima ponudili različitu robu po cenama sniženim i do 70 odsto. Ovo je takođe i dobra prilika da se oslobode robe iz magacina.

“Mi smo direktni proizvođači i očekivanja su nam da ćemo kao i prethodnih godina dobro proći”, istakla je prodavac Anisa Redžović iz Redforma.

“Zadovoljni smo dosadašnjim odzivom, s obzirom das u vremenski uslovi jutros bili nepovoljni id a je padala kiša. Očekujemo da lepo prođemo kao i svake godine i da prodamo robu. Mi smo od početka prisutni na vašaru in a letnjem in a zimskom i uvek smo na istom mestu”, kazao je prodavac Ervin Selmanović iz Sjenice iz firme Night Secret.

“Kod nas je baš gužva uvek. Ne mogu ni da stignem da pogledam šta se dešava na ostalim štandovima od posla. Uvek smo dobro prolazili i očekujemo da ćemo i ove godine isto proći”, rekao je za RTV Novi Pazar Emil Šuntić iz firme Mizan.

Veće gužve u sali dvorane Pendik očekuju se u popodnevnim i večernjim satima s obzirom da je radno vreme vašara do 9 sati uveče. I u danima vikenda organizatori računaju na veću posećenost.

“Mi namerno pravimo da uhvatimo ta dva pijačna dana i nedelju i utorak kada se i završava vašar. Očekujemo opet dobru posetu i da će sve proteći u najboljem redu. Ovo je jedna od najbitnijih manifestacija u gradu od koje imaju koristi i proizvođači koji su iz našeg grada ali i kupci”, kazao je glavni organizator vašara Enes Pljakić.

I ove godine će roba koja ne nađe svog kupca na vašaru biti donirana organizacijama koje će je dalje podeliti u humanitarne svrhe.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO