Počinje rekostrukcija pešterskog vodovoda

Predsjednici opština Tutin i Sjenica, Šemsudin Kučević i Hazbo Mujović, potpisali su ugovor o subvencionisanju rekonstrukcije pešterskog vodovoda, prema kojem će ove dvije opštine uložiti po 30 miliona dinara, dok će Vlada Srbije obezbijediti 60 miliona dinara.

Pomoćnik predsjednika opštine Tutin Esad Holić rekao je radiju Sto plus da je ovo jedan od kapitalnih projekata, obzirom na veoma oštećenu vodovodnu mrežu na Pešteri.

„Protekla zima bila je kobna za ovaj vodovod, ali i signal za uzbunu da se što prije riješi pitanje snabdijevanja vodom domaćinstava na Pešteri. Kompletan stočni fond je zbog pucanja cijevi usled dotrajalosti ove zime bio ugrožen, tako da relizacija ovog projekta, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, znači opstanak poljoprivrednih gazdinstava na Pešteri“, rekao je Holić.

Podsećamo da je sredinom januara ove godine, a na inicijativu potpisnika Deklaracije o strateškom partnerstvu Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem održan sastanak povodom problema sa ovim vodovodom.

Javnim preduzećem „Pešterski vodovod“ zajednički gazduju opštine Tutin i Sjenica, gdje opština Tutin imenuje direktora preduzeća, a Sjenica Nadzorni odbor.

Pešterski vodovod izgradjen je 1975. godine, dugačak je oko 40 kilometara, a proteže se od izvorišta u selu Djerekare, na teritoriji opštine Tutin, do mjesta Crvsko na teritoriji opštine Sjenica.

F.Rešović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO