Pogledajte kako izgleda novi “Fiat 500XL”

fiat

Na internet je procurela fotografija nove produžene verzije modela “Fiat 500L” koji će se izrađivati u Kragujevcu i najverovatnije nositi oznaku “500XL”

Po prvi put u javnost je dospela fotografija modela “Fiat 500XL” koji bi po nekim najavama trebalo da krene u serijsku proizvodnju u maju 2013. godine.

Ovaj produžena verzija moći će da preveze sedam putnika, a zbog te funkcije estetski izgled je u drugom planu.

“Fiat 500XL” imaće isto međuosovinsko rastojanje kao i model sa 5 sedišta, a ukupna dužina vozila veća je za 150-200 mm, zahvaljujući dodatnom prepustu iza zadnje osovine. Ovaj model ima tri reda sedišta, a u poslednjem redu ima mesta za 2 putnika. Osim toga automobil bi trebalo bi da ima i veći prtljažnik za oko 100 litara.

Očekuje se da će motori biti preuzeti iz “Fiat 500L”. Na raspolaganju su dva benzinca, 1.4 litarski četvorocilindrični motor sa 95 ks i 0.9 litarski dvocilindrični TwinAir koji razvija 105 ks, i dva dizelaša, 1.3 litarski MultiJet sa 85 ks i 1.6 litarski MultiJet II sa 105 ks.

Generalni direktor kompanije Fiat autobomobili Srbija, Antonio Ćezare Ferara najavio je da će se u prodaji naći i verzija modela koji će imati pogon na metan, odnosno na komprimovani prirodni gas.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO