Policija zaplenila dve tone duvana, protiv 10 osoba krivične prijave

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ PU SREMSKA MITROVICA/ bg SREMSKA MITROVICA – Policija je u Sremskoj Mitrovici, prilikom pretresa na nekoliko lokacija, zaplenila 1.422 kilograma duvana u listu i 626 kilograma rezanog duvana kao i 30.557 cigareta.

U saradnji sa Poreskom policijom, policija će, kako se navodi u saopštenju PU Sremska Mitrovica, protiv 10 osoba podneti krivične prijave nadležnim tužilaštvima, zbog postojanja sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

U dvorištu kuće na području Sremske Mitrovice, policija je pronašla 675 kilograma duvana u listu i 350 kilograma rezanog duvana, u okolini Šida 633 kilograma duvana u listu, na području Stare Pazove 30.000 cigareta punjenih rezanim duvanom, a u podrumu kuće u blizini Rume 200 kilograma rezanog duvana.

Na tim lokacijama zaplenjene su i tri električne mašine za sečenje duvana, naprave za kvašenje i sušenje duvana, tri vage i ambalaža za pakovanje.

Takođe, policija je na još šest lokacija pronašla ukupno 114 kilograma duvana u listu i 76 kilograma rezanog duvana, kao i 2.200 komada praznih filter cigareta.

Ukupna vrednost zaplenjenog duvana procenjuje se na oko 12 miliona dinara.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO