Ponovo saslušan Srđan Janković, osumnjičen za ubistvo devojčice Danke Ilić

ZAJEČAR – U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je ponovo saslušan Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić kod Bora, čije telo još nije pronađeno.

Na današnjem saslušanju, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode Jankovićeve odbrane od 4. juna ove godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta.

“Danas je pred tužiocem, na njen zahtev, dopunski saslušan Srđan Janković. Nikakve kardinalne stvari nije iznosio, jednostavno je bilo pojašnjenje nekih detalja iz njegovog iskaza koji je bio pre petnaestak dana”, rekao je novinarima Jankovićev advokat Živorad Bogdanović.

Pedesetogodišnji Srđan Janković iz borskog sela Luka je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru 4. juna, kada je negirao krivicu, odnosno da je počinio zločin 26. marta.

On se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Janković je uhapšen 4. aprila, zajedno sa svojim kolegom iz JKP “Vodovod” Dejanom Dragijevićem, pod sumnjom da su ubili dvogodišnju devojčicu.

Advokat Bogdanović je danas takođe apelovao na medije da obrate pažnju na način izveštavanja o ovom “osetljivom slučaju”.

“Ovaj slučaj se neće sigurno rešiti narednih nekoliko meseci jer tužilaštvo planira saslušanje još nekih svedoka. Sva veštačenja još uvek nisu pristigla, tako da do kraja septembra se sigurno neće završiti”, rekao je advokat.

Zakon je, kako je objasnio, predvideo da dvojica osumnjičenih u pritvoru mogu biti do 6 meseci i da se u tom periodu mora okončati istraga, što bi prema rečima Bogdanovića trebalo da bude oko 4. oktobra.

“Osumnjičeni Janković jer dao samo jedan relevantni iskaz. To je bilo pred tužiocem 4. juna. Pre toga nije davao iskaz a u policiji šta je rekao, to je objasnio na saslušanju”, rekao je Bogdanović.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO