Popravka od 650.000 evra

Gullwing slupan

Mehaničar u Nemačkoj, tokom probne vožnje, uspeo je da slupa jedan od samo 1.400 primeraka legendarnog Mercedesa 300 SL Gullwing. Popravka će koštati oko 650.000 evra.

Vlasnik Mercedesa 300 SL koji je svog skupocenog ljubimca odvezao na redovan servis, nije očekivao i sprovođenje “kreš testa” na javnoj saobraćajnici. Ovakav automobil ne vozi se kod lokalnog majstora, već u specijalizovane kompanije koje se bave održavanem skupih oldtajmera.

Tako je bilo i u ovom slučaju, kompanija odgovorna za Mercedes 300 SL zove se Mechatronics a sam auto bio je poveren 26-godišnjem mehaničaru.

Po obavljenom poslu, mladi mehaničar i njegov još mlađi šegrt, započeli su test vožnju koja je trebalo da utvrdi da li na automobilu sve savršeno funkcioniše.

Zbog neprimerene brzine kretanja tokom test vožnje, vozač je izgubio kontrolu nad Mercedesom, sleteli su sa puta i prevrnuli se. Na sreću, mehaničari prošli su bez povreda.

Ipak, procenjeno je da će popravka ovog automobila koštati oko 650.000 evra. Iako su i vlasnik i kompanija Mechatronics osigurani u slučaju ovakvih situacija, još uvek nije odlučeno da li će mehaničar morati da otplaćuje popravku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO