Porodica milijardera tvrdi da se on nalazi u nestaloj podmornici

Atlantic/Magellan via AP) BOSTON – Podmornica koja inače prevozi turiste da vide olupinu Titanika danas je nestala u Atlantskom okeanu, a u njoj se nalazi i britanski istraživač i milijarder Hemiš Harding, saopštila je njegova porodica.

“Hamiš Harding, moj očuh, nestao je zajedno sa podmornicom”, napisao je Hardingov posinak Brajan Šaš, prenosi Independent.

Harding, koji je ranije putovao do dna okeana, u subotu je na Fejsbuku objavio da se pridružuje OceanGate Expeditions na njihovoj misiji “RMS Titanic”, navodi britanski list.

Ranije je objavljeno da je brod koji je nosio podmornicu krenuo u subotu iz Sent Džonsa u Kanadi i da je stigao blizu lokacije olupine Titanika u Atlantskom okeanu u nedelju ujutru, odakle je podmornica trebalo da započne misiju.

I dalje nije zvanično potvrđeno da li je i koliko ljudi bilo u podmornici, ali zna se da je podmornica dizajnirana tako da može da preveze pet osoba, navodi Bi-Bi-Si.

Čuveni brod nalazi se na dubini od 3.800 metara na dnu Atlantika, na oko 600 kilometara od obale kanadske pokrajine Njufaundlend.

Titanik, koji je bio najveći i najluksuzniji brod svog vremena, udario je u ledeni breg, na putu od engleskog Sautemptona ka Njujorku 1912. godine.

Od 2.200 putnika, u brodolomu je život izgubilo više od 1.500.

Olupina je otkrivena 1985. godine i od tada je predmet ljudskog istraživanja i ragledanja.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO