Naslovna HRONIKA Poslanik Zildžić zatvorsku kaznu kućnog zatvora nastavlja da izdržava u Tuzli

Poslanik Zildžić zatvorsku kaznu kućnog zatvora nastavlja da izdržava u Tuzli

poslanik-zildzic-zatvorsku-kaznu-kucnog-zatvora-nastavlja-da-izdrzava-u-tuzli

SARAJEVO/UŽICE – Salko Zildžić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, koji je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta u Srbiji, zbog toga što je kod sebe imao pištolj, biće danas pušten i kućni zatvor od godinu dana, na koliko je osuđen nakon priznanja krivice, nastaviće da izdržava kod kuće, u Tuzli.

To je predviđeno sporazumom o priznanju krivice koju je Zildžić potpisao sa Višim javnim tužilaštvom, a koju je prihvatio Viši javni sud u Užicu, potvrdio je za federalne medije, Zoran Milinković, sudija tog suda.

Sporazumom, na koji je Zildžić pristao, predviđena je kazna kućnog zatvora od godinu dana, uz mere elektronskog nadzora – nanogice.

Međutim, mediji, pozivajući se na Krivični zakon BiH, prenose da je ovu kaznu moguće otkupiti, pa ostaje da se vidi da li će Zildžić iskoristiti tu mogućnost, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Zildžić je uhapšen 18. septembra na graničnom prelazu Bajina Bašta (Srbija-BiH), nakon što je u njegovom automobilu pronađen pištolj i dva okvira od po 15 metaka.

Iako je imao dozvolu za oružje u BiH, Zildžić ga, prema zakonima Srbije, nije smeo unositi na njenu teritoriju, zbog čega mu je Viši sud u Užicu, a na osnovu Zakona o oružju i municiji Srbije, odredio jednomesečni pritvor.

Naknadno iz Ministarstva bezbednosti BiH saopštili su da je kod Zildžića pronađena počasna legitimacija Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH, a po tom pitanju je takođe pokrenuta istraga.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version