Potpisani ugovori o donaciji sa organizacijom “Help”

 

 

 

help

 

U prostorijama Kulturnog centra danas su potpisani ugovori o donaciji između nemačke humanitarne organizacije „Help“,  grada Novog Pazara i trinaest klijenata,  od ukupno četrdeset koji će biti podžani u okviru projekta „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje“  koji finansira Vlada Nemačke a koji sprovodi kancelarija „Help-a“ iz Kraljeva.
Ugovor sa „Helpom“ i gradom sa teritorije Novog Pazara potpisaće četrdeset kandidata  koji su prošli dve faze selekcije i svojim predlozima zadovoljili kriterijume za podršku.

“Vrednost projekta je oko 135 hiljada evra od čeka je grad Novi Pazar izdvojio  48 hiljada evra. Danas je prva trećina potpisala ugovor i odma će se početi sa nabavkom onog što su oni potražili. Svrha celog projekta je bolje socijalno stanje u gradu i  osnaživanje lokalne samouprave. Grad Novi Pazar će i u buduće sličnim aktivnostima pomagati malim biznisima i podsticati razvoj istih kako bi se poboljšala trenutna ekonomska situacija. Svu podršku i pomoć svi oni mogu zatražiti kod poljoprivredne stručne savetodavne službe,  i oni koji su danas potpisali ugovore ali i oni koji će to tek uraditi”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović.

„Help“ je  do sada podržao veliki broj malih biznisa koji su grantovima u opremi i materijalu započeli poslovne aktivnosti i koji svojim porodicama obezbeđuju redovan prihod. Projekat  „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnoživanje“ „Help“ sprovodi od marta 2012 godine. Klijenti koji su potpisali ugovor ili treba da ga potpišu sa „Helpom“ i gradom Novim Pazarom svu podršku i pomoć mogu zatražiti kod Poljoprivredne stručne savetodavne službe.

 

Izvor: RTVNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO