Pramenković (BNV): Ujedinjeni smo jači

Povodom predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković pozvala je sve Bošnjačke partije da se ujedine i tako kandiduju. Kako je rekla svaki izborni proces je izuzetno važan kako za one koji se kandiduju tako i za one koji glasaju.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković istakla je da je značaj izbora posebno važan za pripadnike manjinskih naroda i nacionalnih manjina. Izborom svojih autentičnih predstavnika manjinski narodi dobijaju mehanizam koji može biti adekvatno iskorišten kao efikasno sredstvo za ostvarenje kako ljudskih tako i manjinskih prava.

„Sa poziocije predsednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao najvećeg predstavničkog tijela svih bošnjaka u Republici Srbiji, koristim priliku da sve bošnjačke političke subjekte pozovem da se ujedine i da zajedno nastupe na predstojećim izborima.  Formirajući jedinstvenu listu koja će doprineti očuvanje svakog bošnjačkog glasa“, kazala je Pramenković.

Pramenković je pozvala sve političke subjekte koji planiraju da izađu na predstojeće izbore da vode fer i konstruktivnu kampanju. Na kampanju gde će nastojati da predstave svoje programe delovanja i gde će se izbeći međusobne uvrede i optužbe.

„Bošnjacima u ovom momentu nije potrebno  cijepanje bošnjačkog glasačkog tijela“, dodala je Pramenković. Ona je takođe pozvala sve bošnjakinje i bošnjake da uzmu aktivno učešće u predstojećoj kampanji a samim tim i u izbornom procesu.

A.A.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO