Predsednik Skupštine grada Novog Pazara posetio opštinu Tutin

Predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić sa saradnicima posetio je opštinu Tutin. Najpre se sastao sa predsednikom opštine Bajrom Gegićem, a potom i sa predsednicom Skuptine opštine Tutin Fazilom Ferizović Berović. Razgovaralo se o budućoj saradnji koja bi, kako je najavljeno, trebalo da bude intenzivnija.

Saradnja, međusobno pomaganje i zajedničko rešavanja problema – tako je predsednik opštine Tutin Bajro Gegić okarakterisao sastanak sa delegacijom grada Novog Pazara. Naglasio je da Tutin očekuje pomoć od Novog Pazara i izrazio uveravanje da će kod novopazarske lokalne vlasti naići na razumevanje i podršku.

”Analizirali smo sve aspekte miguće saradnje, međusobnog pomaganja i zajedničkog učešća u rešavanju problema. Prepoznali smo zajednički interes, slična razmišljanja. Mislim da će ovaj razgovor biti inicijalna kapisla za dalju intenzivniju saradnju na dobrobit građana”, izjavio je predsednik opštine Tutin Bajro Gegić.

Zahvalivši na ukazanom gostoprimstvu, predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić je izrazio nadu da će se zajednička rešenja u rešavanju problema pozitivno odraziti na kvalitet života svih građana.

”Identitfikovali smo razloge zašto je situacija toliko teška. Istovremeno izražavamo i optimizam da ćemo zajedničkim snagama, pre svega iskustvom koje rukovodstvo opštine Tutin poseduje, ali i mladim snagama, pokušati da rešimo nagomilane probleme”, rekao je predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Samir Lekić.

Istakao je neophodnost revitalizacije kulturne i sportske infrastrukture u Tutinu.

Svi smo saglasni da i Tutinci treba da imaju ozbiljan kulturni centar; da omladina treba da poseduje sportske terene, sportske hale i bioskop, i sve ono što će podići kvalitiet života svakog građanina. U tom smislu najiskrenije stavljam sve svoje resurse na raspolaganje. Uveren sam da zajedničkim snagama možemo napraviti dobre rezultate na korist svih građana Tutina”, naglasio je Lekić.

Konkretnije o poslovima zakonodavne vlasti bilo je reči na sastanku u kabinetu predsednice Skupštine opštine Tutin. Istaknuta je važnost uloge predsednika skuptšine u promociji dijaloga i smirivanju tenzija između između političkih aktera.

”Mi smo i upredhodnom periodu imali dobru saradnju, danas smo razgovarali njenom intenziviranju kroz zajedničke projekte. Razgovarali smo o uvođenju elektronske skupštine po ugledu na Novi Pazar. To bi umnogome olakšalo rad i doprinelo transparentosti”, rekla je predsednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović Berović.

Istakla je da je bilo reči i o mogućnosti da zajednička delegacija poseti značajne institucije u Srbiji i regionu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO