Press konferencija gradonačelnika „Radimo na prioritetu zapošljavanja”

press_kod_gradonacelnika_07

Konferencija na temu Rad aktuelane lokalne vlasti, od izmena u strukturi vladajuće koalicije , na kojoj je 3.6.2013. govorio prvi čovek Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, bila je povod da se na jednom mestu okupi veliki broj predstavnika lokalnih i regionalnih medija, kao i članovi dopisništava širom zemlje. Ovim je samo potvrđeno da je rad lokalne vlasti transparentan i odvija se u pravcu razvoja zajednice, a u interesu svih građana.

press_kod_gradonacelnika_06

Gradonačelnik Mahmutović je puna dva sata sasvim otvoreno odgovarao na pitanja predstavnika sedme sile, zainteresovanih za sve segmente svakodnevnice građana Novog Pazara. rešavanje pitanja vodosnabdevanja, saobraćajne signalizacije, komunikacija sa medijima , sitiuacija u javnim preduzećima i ustanovama, stanje gradskog budžeta i planovi rada lokane valsti samo su neki od segmenata dvočasovne komunikacije sa novinarima. Najviše pažnje posvećeno je , u skladu sa interesovanjem pripadnika sedme sile, predstavljanju planova u vezi inostranih i domaćih ulaganja, te zapošljavanja mladih i obrazovanih kadrova u Novom Pazaru.

press_kod_gradonacelnika_05

Tim povodom, Mahmutović, koji je nedavno dobio i zvanično priznanje za najboljeg gradonačelnika u Republici, rekao je sasvim otvoreno da je obezbeđivanje novih radnih mesta „ prioritetan ali i najteži zadatak lokalne vlasti“, obrazlažući takve navode činjenicama, poput one da zainteresovanost investitora zavisi od veličine tržišta, pogodnosti u poslovanju, ali i infrastrukture mreže, političke i ekonomsko socijalne stabilnosti jedne zajednice.

press_kod_gradonacelnika_04

„Reč je o težnjama koje da bi ste relaizovali morate da uložite mnogo truda , što neprekidno i činimo, jer nam je zapošljavanje priorite. Treba imati u vidu da je za otvaranje novih radnih mesta potrebno ispuniti dosta preduslova, čija je realizacija dugoročan i prilično spor proces, ali ćemo na kraju uspeti da ljudima obezbedimo zaposlenje i sigurne plate“.

Novopazarski gradonačelnik, dr Meho Mahmutović istakao je , odgovarajući na pitanja novinara, da će završetkom buster stanice biti poboljšano vodosnabdevanje u gradu, i time načinjen još jedan u nizu koraka trajnog rešavanja problema dopremanja vode do domaćinstava.

press_kod_gradonacelnika_01

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO