Presuda Maksimoviću za posredovanje u prostituciji, trgovinu ljudima 13.februara

BEOGRAD – Viši sud u Beograd za 13. februara je zakazao izricanje presude Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženima za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

Postupajući tužilac je ostao pri optužnici i predložio je sudu da Maksimovića za dva krivična dela trgovina ljudima i za krivično delo posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i po godina, kao i da mu izrekne novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Za Maksimovića je predloženo da se za dva krivična dela trgovina ljudima osudi na po tri i po godine zatvora, a za krivično delo posredovanje u prostituciji na godinu i po dana, te
da mu se izrekne pomenuta jedinstvena kazna.

Za drugookrivljenog Milenkovića, tužilac je predložio da ga za tri krivična dela
posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dve i po godine, tako što će za svako krivično delo da ga osudi na kaznu zatvora od po devet meseci.

Tužilac je predložio i da sud Milenkoviću izrekne novčanu kaznu od 360.000 dinara.

Sa druge strane odbrana je predložila da se Maksimović oslobodi od optužbe da je počinio dva krivična dela trgovina ljudima i da se osudi za jedno krivično delo posredovanje u prostituciji.

Za Milenkovića odbrana je predložila da sudu ga osudi za jedno produženo krivično delo posredovanje u prostituciji i to na uslovnu osudu.

Sud će izreći prvostepenu presudu na koju će odbrana i tužilaštvo imati pravo da uloži žalbu.

Maksimović je ranije priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je “trgovina ljudima”, prema tri oštećene devojke.

Maksimoviću je u oktobru2021. godine ukinut kućni pritvor i danas je došao sa slobode u sudnicu.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO