Presuda za ubistvo Božovića sutra, na godišnjicu njegove smrti

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Milošu Ćeraniću, koji se tereti da je krajem novembra 2018.godine ubio crnogorskog državljanina Draga Božovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Pre pet godina 1.decembra Božović je podlegao povredama u bolnici.

Ovo će biti prvostepena presuda na koju će tužilaštvo i odbrana imati pravo da uloži žalbu.

Postupajući tužilac je u svojoj završnoj reči predložio sudu da Ćerenića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo izvršeno na podmukao način.

Tužilac je predložio i da sud Ćeraniću ponovo odredi pritvor.
Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio rečima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu.

Ćerenićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može biti reč o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.
Ostojić je istakla da sud treba da ceni olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, odnosno da je za vreme izvršenja dela bio mlađi punoletnik, da mu je uračunljivost bila bitno smanjena i da je delo učinjeno u nužnoj odbrani.

Ona je predložila sudu da Ćeraniću produži meru zabrane napuštanja stana.

Ćeranić se od septembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branica, advokata Ivane Ostojić, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Ćeraniću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo .

Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, te da je Božović prvi potegao pištolj na njega.

Takođe, on je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije.

Nakon toga, kako Ćerenić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namere da ga ubije.

Božović je tada pogođen sa više hitaca u ulici Nede Spasojević, nakon čega je prevezen u bolnicu gde je 1. decembra podlegao povredama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO