Promocija zbirke pjesnikinje Elme Selimi u Dragašu

O velikoj zainteresovanosti za promociju, govori posjećenost od strane gostiju iz različitih regiona Gore, Prizrena, Župe i Podgore, kao i gostiju iz Novog Pazara i Makedonije.

O knjizi su govorili prof. dr. Muljaim Kaćka i Enser Hodža, pjesnik i pripovedač.

Foto: Almira Master Rahmani

Promociju je svečano otvorio pjesnik Bakija Balje uz stihove i melodiju na kavalu.
Stihove su kazivali Anesa Toro i Zinedin Nedžipi, a moderator programa bio je Refik Kasi.

Specijalni gosti na promociji bili su Kamber Balje i Amsera Reka, kojoj je autorka posvijetila pjesmu, te je promocija bila posvijećena njoj.

Foto: Almira Master Rahmani

Nova zbirka pesama “Zakasnićemo da budemo ljudi” izašla je u Beogradu u izdanju Neopressa. Urednik izdanja i lektor je Hasna Ziljkić, dip žurnalista, dok su recenzenti zbirke akademik prof. dr. Ferid Muhić i prof. dr. Sadik Idrizi Aljabak, književnik i prevodilac.

Foto: Almira Master Rahmani

Autorka Elma Selimi rođena je 1997. godine u Tutinu, gdje je završila osnovnu školu kao učenik generacije, dok je u Novom Pazaru završila srednju medicinsku školu, također kao đak generacije. Trenutno je student medicine i psihologije.

Foto: Almira Master Rahmani

Godine 2016. objavljena joj je prva zbirka pesama Nepotreban ambijent.

Dobitnica je književe nagrade “Bronzana povelja” Subotica 2018 za pesmu “Ispovest Spremačice”, te je za istu pjesmu bila proglašena pojbednicom na konkursu “Najbolja pesma” Centra Duga Novi Pazar.

Foto: Almira Master Rahmani

Osim poezije, piše eseje, besede i kratke pripovetke. Pjesme su joj objavljene u Antologiji poezije pesnika iz EX YU 1991–2017, Sombor, Antologiji poezije Gore, Prizren, Zborniku Kutija ljubavi, Beograd, 2018; Zborniku Tri boje svetlosti, Žitište, 201, Časopisu za kulturu i književnost Avlija, Rožaje 2017.

Foto: Almira Master Rahmani
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO