Naslovna HRONIKA Pronađeno telo zastavnika VS nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Pronađeno telo zastavnika VS nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

pronadjeno-telo-zastavnika-vs-nestalog-tokom-vezbi-u-kanalu-dunav-tisa-dunav
Pronađeno telo zastavnika VS nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

BEOGRAD – Ronioci su jutros pronašli telo zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnjih vežbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan i nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Toškovićevo telo pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka.

Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena
službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske
Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Tošković je rođen 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Ministarstvo je saopštilo, da će zbog Toškovićeve smrti, biti otkazan svečani koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” povodom Dana Vojske Srbije, koji je bio planiran za ČETVRTAK u 20 časova.

Ministarstvo odbrane moli za razumevanje građane koju su već preuzeli besplatne ulaznice za najavljeni koncert.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version