Protesti za danas završeni, sutra ponovo

Sarajevo – Građani Sarajeva koji su danas  proveli vrijeme na ulicama mirno protestujući protiv teškog stanja u zemlji, korumpirane vlast, nezaposlenosti, kako javljaju BiH mediji  mirno su se razušli kućama.

S parolama “Nikšić, Budimir, Izetbegović i tužilaštvo, siđite s vlasti”, “EU help” i “Fašisti, siđite s vlasti”, te uz povike “Lopovi!”, “Živjelo bratstvo i jedinstvo”, “Bosna”, “Hoćemo ostavke”…građani su danas proveli na relaciji Predsjedništvo BiH – Vlada Federacije BiH, a saobraćaj je na raskrsnici kod Higijenskog zavoda sve vrijeme bio blokiran.

Protest u Sarajevu okupio je oko hiljadu ljudi koji su došli do zgrade Vlade Federacije BiH i ponovili zahtev za ostavkama premijera i vlade.

Dvadesetak demonstranata koji su ostali blokirati raskrsnicu ulice Maršala Tita i Alipašine ulice mirno su se razišli oko 20:30 sati. Nakon toga, saobraćaj je normalizovan.

Demonstracije su protekle bez incidenata, a zgradu Vlade osiguravaju jake policijske snage, uz gvozdenu ogradu postavljenu oko nje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO