Prvi konvoj pomoći ulazi u Pojas Gaze

Prvi konvoj kamiona s pomoći počeo je da ulazi u Pojas Gaze. Kamioni ulaze sa egipatske strane preko prijelaza Rafah, saopštio je Crveni polumjesec.

Prvi konvoj pomoći, koji se sastoji od ukupno 20 kamiona, trenutno prelazi kroz granični prijelaz Rafah.

U međuvremenu, dopisnik Anadolu objavio je da se humanitarna pomoć prebacuje sa egipatskih kamiona na palestinske kamione.

Gaza doživljava tešku humanitarnu krizu bez struje, dok voda, hrana, gorivo i medicinske potrepštine ponestaju.

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i iz zraka. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al-Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika.

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze, koja je poprimila dimenzije neselektivnog bombardovanja civilnih objekata, stambenih zgrada, džamija, crkava, ali i bolnica.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, broj mrtvih u Gazi u toku izraelskog bombardovanja povećan je na 4.137, a broj ranjenih na 13.300, dok se više od 1.000 osoba vodi kao nestalo.

Na napadima iz Gaze poginulo je više od 1.400 ljudi u Izraelu.

Anadolu

 

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu
Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:

Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.

The post Prvi konvoj pomoći ulazi u Pojas Gaze appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Prvi konvoj pomoći ulazi u Pojas Gaze appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO