Naslovna Featured Istaknuto Put Novi Pazar – Sjenica će zaobići postrmac

Put Novi Pazar – Sjenica će zaobići postrmac

U gradskoj upravi Novog Pazara uveliko se radi na projektu rekonstrukcije puteva Novi Pazar – Sjenica.

Tokom naredne godine može se očekivati realizacija tog projekta, izjavio je gradski arhitekta Elvir Hamidović.

On je pojasnio da se radi o jednoj veoma komplikovanoj dionici puta, jer, kako kaže, najkomplikovaniji dio je trasa puta “Postrmac”, što je trasa između Bijelih Voda i Duge Poljane, gdje su do sada bile velike krivine i usponi.

“U pitanju je dionica Postrmca gdje imamo serpentine. Projekat je protekao veoma uspješno, napravljena je dinamika – ko, šta i do kada treba da završi svoj dio posla – i očekuje se da prvi, odnosno rani javni uvid za izradu prostornog plana bude za petnaestak dana”, rekao je Hamidović.

Savjetnik generalnog direktora Koridora Srbije Edib Dedejić, kazao je da je potrebno sve pristupne saobraćanice, puteve prvog i drugog prioriteta urediti na najbolji mogući način da bi saobraćaj bio spreman za nešto što se očekuje dugi niz godina, a to je autoput.

Dedeić je kazao da će sigurno serpentine “Postrmca” biti izbegnute.

“Pokušavamo da napravimo da do kraja godine dobijemo jednu adekvatnu i dobru dokumentaciju, ne bi li početkom 2019. godine od Pazara napravili jedno veliko gradilište”, istakao je on.

Inače, rekonstrukcija puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar – Sjenica dogovorena je prilikom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj sa predsjednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ova, veoma značajna trasa puta za razvoj Novog Pazra i Pešteri u zimskim uslovima bila je veoma mučna za putovanje zbog velikog broja krivina i uzbrdica pa su se na djelu “Postrmac” često zaglavljivali kamioni a bilo je i nesrećnih slučajeva sa smrtnim ishodom zbog poledice.

(b92.net)

Exit mobile version