RASIM LJAJIĆ USPIO DA ISPUNI DUGOGODIŠNJI SAN ŽITELJA PEŠTERSKOG KRAJA! Radiće se žila kucavica puteva na Pešteru! FOTO

Novi Pazar – Sjenica – Ministar Rasim Ljajić uspio je da ispuni dugogodišnji san žitelja pešterskog kraja, i da obezbedi asfaltiranje pešterske žile kucavice, putnih pravaca Rasno-Karajukića Bunari-Ugao i Raždaginja-Buđevo.

Ljajić je danas sa direktorom preduzeća za puteve Novi Pazar Aleksandrom Grbovićem obišao Peštersku visoravan gdje su na licu mjesta razgovarali i dogovorili početak i dinamiku radova koji će obrzo početi.

Ljajić još jednom u praksi pokazuje koliko voli Sandžak, ispunivši dato obećanje. Mnogi političari, maltene već pola vijeka najavljuju i obećavaju asfaltiranje Pešteri, neki su se u predizbornim kampanjama ne tako davno i slikali sa mašinama na pešterskim putevima, ali samo Ljajić je pokazao dovoljno političke snage i pragmatičnosti da obezbijedi ostvarenje ovog kapitalnog projekta.

Mještani ovih sela kažu da su prezadovoljni, da će to njihov život u potpunosti promijeniti, da će im omogućiti višestruko lakši, brži i jeftiniji plasman zdravih poljoprivrednih proizvoda na tržište. Nadaju se da će se na ovaj način smanjiti iseljavanje radno sposobnog stanovništva za zemlje zapadne Evrope.

U srijedu, 3. juna predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić doći će sa v.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom na otvaranje radova na ovim putnim pravcima.

Nosilac izborne liste SDP Sjenica Nermin Kamberović poručuje da je ovo početak ispunjenja obećanja koje stoji u izbornom sloganu “Za evropsku Sjenicu”. “Ovo je veliki dan za sve građane Sjenice i cijele Pešteri. Mještanima sela koja će dobiti asfalt neka je hairli, kao i svim građanima Sjenice, a i susjednih opština. Mi ispunjavamo obećanja”, naglasio je Kamberović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO