RASIM LJAJIĆ ZA KURIR: Ne znam ko će biti ministar umesto mene!

BEOGRAD – Dugogodišnji član izvršne vlasti kaže da ide iz Nemanjine, ali ne za stalno, već da bi se vratio i najavljuje da će prvo sa SNS razgovarati o predizbornoj koaliciji

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), neće biti u kombinaciji za mesto ministra nakon sledećih izbora, ali u intervjuu za Kurir najavljuje da će za svoju stranku svakako tražiti ministarsko mesto.

Bez obzira na dilemu da li će parlamentarni izbori biti ove ili naredne godine, Ljajić kaže da su on i njegov SDPS ušli spremni u izbornu godinu.

– Od mene i SDPS ništa ne zavisi. Već smo ušli u izbornu godinu i za stranke je sada već prilično svejedno da li će biti izbora u junu ove ili na proleće sledeće godine. Već počinju pripreme za izbore.

Hoće li SDPS ponovo ulaziti sa SNS u predizborni savez?

– Svakako će prvi naši razgovori biti sa SNS kao našim sadašnjim koalicionim partnerom. To je naš stav, a videćemo šta oni kažu.

Šta ćete tražiti od SNS?

– Suviše je rano o tome govoriti. Znam sigurno da ja neću biti ministar u novoj vladi, kao što sam i ranije najavio. SDPS će, ako obnovi savez sa naprednjacima, tražiti ministarsko mesto, i učešće u Vladi.

Ko će umesto vas da bude ministar?

– Ne znam zaista. Ne pravim ražanj dok je zec u šumi. Još nismo razgovarali o koaliciji, ne znamo ni kad su izbori, a tek ne znamo koji resor bismo eventualno dobili u budućoj vladi.

Jeste li se prepoznali u onoj Vučićevoj kritici da su se neki ministri stopili s foteljama?

– Da je pričao o ministarskom stažu, verovatno bih se prepoznao. Međutim, Vučić je govorio o agilnosti i rezultatima i tu se nisam ni najmanje prepoznao. Svaki posao sam radio pošteno i odgovorno i na svakom mestu do sada sam ostavio merljive rezultate.

I, šta ćete da radite kad ne budete više ministar?

– Pazite, niti izlazim iz politike, niti idem iz Vlade da se nikada ne vratim. Odmoriću od ove dnevne politike i verovatno ću se posvetiti stranci koja ima perspektivu da se značajno osnaži.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO