Reke se vraćaju u korita-posledice se uklanjaju

krizni stab novi pazar

Na sprečavanju  posledica većeg obima usled izlivanja reka u Novom Pazaru radilo se i tokom noći.

 Na drugoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije napravljen je izveštaj o načinjenoj šteti, a I definisane su dalje konkretne aktivnosti u cilju sanacije područja, koja su bila ugrožena.

Član Gradskog štaba za vanredne situacije I pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je da će sve promene u snabdevanju građana vodom i električnom energijom, nastale usled problema sa izlivanjem reka, biti sanirane u nakraćem roku.

Hasanović je rekao da je zbog prodora vode u kablu 11 došlo do prekida telefonskog saobraćaja u naseljima Svojbor, Čerkez mahala, Pašino guvno I dela ulice Save Kovačevića, ali da su članovi gradskog štaba za vanredne situacije dobili obaveštenje od Telekoma da su će biti uklonjen tokom dana.
Jedan deo grada ostao je sinoć  bez električne energije, dok je u pojedinim naseljima  bilo prpblema sa javnom rasvetom.
„ Reka Raška je izlivanjem potkopala dve bandere u naselju Lug tri, usled čega smo morali da isključimo električnu energiju i na taj način eliminišemo mogućnost nastanka nekih nemilih događaja, ali će čim se steknu svi uslovi, građani opet dobiti struju”, rekao je Hasanović.

Hasanović je rekao da se normalizacija stanja očekuje što pre, jer su prema njegovim rečima ekipe radnika dobro organizovane i rade na mestima gde je potrebno. “Izvršena je rapodela mehanizacije po terenu, kako iz javnih preduzeća tako i ona u vlasništvu privatnih firmi. Prioritet je se uklone nanosi mulja, drveća i drugog materijala koji remeti prohodnost puteva. U cilju sanacije, na nekoliko deonica  biće posut kamen i šut”, kaže Hasanović.

Hasanović je podsetio da je čišćenjem korita u poslednje dve godine izbegnuta katastrofa, koja je mogla da nastane zbog količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom roku.

On je dodao da se brzo reagovalo I da je  sprečeno da voda dopre do kuća građana. Uklonjeno je desetak divlje izgrađenih mostova ,koji su doprineli da se situacija pogorša.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO