RK Morava negira da su vrijeđali Pazarce, ovaj video ih demantuje

1003839_484590061619769_261550262_n

 

Rukometni klub Morava je saopštio da divljanje gostujućih navijača nije prouzrokovano nikakvim provokacijama. Što će ih video klip sa utakmice demantovati. Saopštenje prenosimo u cjelosti :

“Tokom utakmice bilo je neizbežnih navijačkih prozivki sa obe strane, ne u većoj meri nego što je to uobičajno, a nikakvog pominjanja paljenja džamija i vređanja na nacionalnoj osnovi nije bilo, što se lako može proveriti pregledom snimka utakmice koji poseduje delegat meča, Fabijan Marton.

Odnos igrača dveju ekipa na terenu bio je potpuno u duhu fer-pleja, a rukometaši Pazara ispraćeni su aplauzom od strane korektne planjanske publike. Čak su navijači Morave na nedolične gestikulacije i povike gostujućih pristalica neposredno po završetku meča odgovorili ironičnim aplauzom, a ne istom merom, što je neretko slučaj. Interesovanje lokalnog sportskog auditorijuma za ovaj događaj bio je ogroman, te je dolazak gostujućih navijača bio na uštrb stotinak ljudi koliko je ostalo ispred hale, što dovoljno govori o ozbiljnosti bezbednosnih mera domaćina, kao i prisustvo velikog broja policajaca.

Razumemo da poraženi ima pravo na nezadovoljstvo, ali tvrdnja da je incident prouzrokovan provokacijama i vređanjem od strane domaće publike najblaže rečeno ne odgovara istini”, navodi se između ostalog u saopštenju RK Morava.

Na početku video klipa, se čuju domaći navijaći koji pevaju o paljenju džamija :

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO