Naslovna Sandžak Novi Pazar Šabotić: Činjenica je da su izbori bili regularni i da opozicija pokušava...

Šabotić: Činjenica je da su izbori bili regularni i da opozicija pokušava da obmane javnost

sabotic:-cinjenica-je-da-su-izbori-bili-regularni-i-da-opozicija-pokusava-da-obmane-javnost
Šabotić: Činjenica je da su izbori bili regularni i da opozicija pokušava da obmane javnost

Odbornik SPP Edin Numanović kazao je da SDP ima većinu ali da će se ta stranka, ipak, boriti da dokaže da je izborna volja građana Novog Pazara drugačija.

-Bez obzira na to što prividno imate većinu, mi ćemo se zdušno boriti da se pokaže izborna volja građana Novog Pazara i da se po njoj postupa. Koliko god izbornim krađama pokušavali da narušite izbornu volju građana, kad tad, u nekom trenutku će se ta izborna volja pokazati i svi vi tome će te svedočiti, rekao je on.

Na to je reagovao odbornik SDP, Albin Šabotić, koji je rekao da je činjenica da su izbori bili regularni i da opozicija pokušava da obmane javnost.

 

-Sve ovo što se sada priča, ovaj performans, hvatanje za proceduralne stvari da bi dokazali navodne izborne krađe je pokušaj da obmanete javnost. Ne postoji nijedna stvarna dokumentovana nepravilnost. Građani treba da znaju na koje stvari su se oni žalili tokom izbora. Evo, reći ću nekoliko primera. Od advokata iz Beograda, kao da mi ovde nemamo dobrih pravnika, stigla je žalba da predsednik GIK ne može da obavlja tu funkciju jer je protiv njega podneta krivična prijava. Neki članovi izborne komisije podneli su ostavke i onda se žalbama tražilo da se oni vrate. To je nonsens (apsurd, besmislica), kazao je on i ponovio da ne postoji više stotina nepravilnosti kako to opozicija pokušava da predstavi.

– Ovde ima nekoliko lakih povreda. Oni su se po desetinu puta žalili na istu stvar da bi stvorili privid velikog broja nepravilnosti. Tu nema stotinu žalbi nego stotinu puta jedna ista žalba. Pokušavaju da obmanu javnost. Tužbe koje ste podnosili Višem sudu su sve iste i to je potpuno besmisleno. Izbori su najčistiji u istoriji ovog grada, rekao je Šabotić.

Exit mobile version