Sajam automobila i motocikala 2013

Počeo Sajam automobila i motocikala u Beogradu. Do 31. marta možete pogledati ponudu više od 450 izlagača. Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji.Rasim Sajam

 Sajmove je otvorio ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić koji je istakao da je pravi podvig organizovati sajam automobila u nepovoljnim uslovima u kojima je zbog globalne ekonomske krize ugrožena i autoindustrija.

“Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji”, rekao je Ljajić. On je naveo da je u Evropi u prošloj godini registrovano osam odsto manje novih automobila.

“U Srbiji je 2012. registrovano 22.000 novih automobila”, kazao je Ljajić i dodao da je prosečna starost automobila u Srbiji 13,8 godina.

Mercedes

Podaci iz prva dva meseca 2013. godine, po njegovim rečima, potvrđuju da se nastavlja pad prodaje automobila jer se mesečno proda od 1.100 do 1.200 automobila, što je četiri do pet puta manje od prosečne prodaje u pretkriznoj 2008. godini.

Ljajić je rekao da je u autoindustriju u Srbiji od 2000. uloženo 1,7 milijardi evra, a u tom sektoru radi 19.000 ljudi. Izvoz autoindustrije Srbije u 2012. je povećan 40 odsto, a svaka osma investicija bila je u tom sektoru.

otvoren-sajam-automobila-u-beograduSalon automobila u Beogradu čiji je ovogodišnji slogan “Parkirani za vas” jedan je od ukupno 13 zvaničnih sajmova putničkih automobila koji će ove godine biti organizovani u svetu.


Na salonu automobila i Sedmom sajmu motocikala učestvuju najpoznatiji domaći i svetski proizvođači, kao i uvoznici putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala, pratećih delova i opreme.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO