Sajam sporta sutra u Novom Pazaru

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Novog Pazara uz podršku lokalne samouprave u srijedu će, u periodu od 12 do 14 časova u Sportsko-sajamskoj ustanovi “Pendik”, biti održan Mali sajam sporta.

Historijski uspijesi sportskih kolektiva i pojedinaca, te vrhunska sportska infrastruktura, nominovali su Novi Pazar za domaćina ove masovne manifestacije. Sutrašnji događaj je, prema riječima direktora Sportskog saveza Novog Pazara, Emira Mehmedovića, potvrda najuspješnije godine za novopazarski sport.

Mehmedović otkriva da će manifestaciji prisustvovati i ministar omladine i sporta, te direktor Sportskog saveza Srbije. Oni u ovaj grad školama donose i vrijedne donacije.

Na Malom sajmu sporta biće prezentovani brojni sportski kolektivi, a najmlađi će biti u prilici da se oprobaju u najrazličitijim sportovima.

Ciljevi Sportskog saveza i Gradske uprave Novog Pazara su stvaranje što boljih uslove za bavljenje sportom, da što više mladi budu na igralištima, a ne za kompjuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo, kažu, imati zdravu djecu i buduće šampione.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO