Samsung Galaxy S5 je jako težak za popravljanje

Najnoviji Samsungov smartfon biće dostupan u prodaji od 11. aprila, ali je ruski sajt Ferra, uspeo da dođe do jednog primerka i potpuno ga rastavi.

Sudeći po sajtu, biće veoma teško odvojiti ekran od ostatka uređaja zbog specijalnog lepka koji Samsung koristi. Nakon što uklonite displej, ostatak rastavljanja je nešto lakši, ali kompletna operacija traje oko sat vremena.

Nije previše iznenađujuća činjenica da je Galaxy S5 prililčno nezgodan za rastavljanje radi popravke pošto je uređaj otporan na vodu i prašinu i kompanija je morala da se usled toga postara da su svi delovi prilično čvrsto sastavljeni.

Ovo rasklapanje otkrilo je i da baterija nije kvadratnog oblika kao na ostalim Galaxy S uređajima, već je pravougaonog oblika kao kod Appleovih najnovijih smarfona.

Ispod Full HD Super AMOLED displeja dijagonale 5,1 inča Galaxyja S5 se nalazi evolucija, ne revolucija, ali je svakako u pitanju sam vrh ponude – tu je Snapdragon 800 (četiri Krait jezgra, 2.5GHz) i možda pomalo začuđujuće – “samo” 2GB RAM-a.

Za skladištenje podataka predviđeno je 16 ili 32 GB (verzija od 64GB nije spomenuta prilikom predstavljanja), a snaga stiže iz nove izmenjive baterije kapaciteta 2.800mAh, za koju proizvođač kaže da može da “izgura” mnogo više od one iz prethodne generacije – čak 24h više u standby režimu.

Što se povezivosti i priključaka tiče, tu je očekivan, napredan arsenal – Wi-Fi, LTE, NFC, Bluetooth, IR, microUSB slot (sa “kapicom” zbog vodootpornosti), microSD slot…

Glavna kamera donosi napredak u odnosu na S4 i sada ima 16 megapiksela i brži autofokus, a može da snima u 4K rezoluciji.

Naravno, uređaj koristi Android 4.4 KitKat, preko koga je “prevučena” redizajnirana, nova verzija Samsungovg TouchWiza.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO