Sandžački gigant Vojin Popović ponovo nije prodat

Javno nadmetanje za prodaju imovine preduzeća u stečaju “Vojin Popović” iz Novog Pazara proglašeno je danas neuspelim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, saopšteno je iz Agencije za privatizaciju.

Pet delova tog preduzeća koje je ranije zapošljavalo oko 300 radnika, već nekoliko godina se neuspešno nudi na prodaju po ceni od oko 222 miliona dinara.

Na prodaju su holding, ribnjak i klanica na ukupno 12 hektara zemljišta, trgovina i domaća radinost.

Nekada skupa oprema ribnjaka kalifornijske pastrmke završava već godinama kao staro gvožđe na otpadima u Novom Pazaru, ali i u drugim delovima Srbije.

Ribnjak je poslednjih 10 godina u korovu, a lopovi seku čak i limene konstrukcije sa zidova i krovova mrestilišta i drugih zgrada. Nekada je taj ribnjak bio treći po veličini u Evropi i vredeo je više od 10 miliona evra.

Preduzeće “Vojin Popović” je od 2005. godine u stečaju za koji su radnici tvrdili da je montiran, zbog duga od samo 100.000 evra.

Država je bivšim radnicima te kompanije podelila na ime socijalne pomoći 2011. godine po 465.000 dinara.

Novopazarska porodica Gusinac već godinama na osnovu Zakona o restituciji pokušava da povrati parcelu od oko tri hektara u ulici Mihajla Pupina (parcela br. 11346 na mestu zvanom „Krivača“) koja se u knjigama vodi kao vlasništvo ovog akcionarskog društva.
izvor. RAdio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO