Saradnja sa Islamskom korporacijom za razvoj

BEOGRAD, 25. maja 2013. (Beta) – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić sastao se u subotu u Beogradu sa predstavnicima Islamske korporacije za razvoj privatnog sektora, a tema razgovora bili su saradnja i mogućnost kreditiranja pojedinih projekata.

rasim katar

“Ono što bi za nas moglo da bude interesantno je činjenica da oni daju veoma povoljne kredite za kompanije koje posluju, ili izvoze robu na tržište jedne od 56 zemalja članica Organizacije islamske saradnje”, kazao je Ljajić nakon štanka u Palati Srbija.

Ljajić je kao posebnu pogodnost istakao i mogućnost dobijanja bankarskih garancija za firme koje posluju u jednoj od zemalja članica te organizacije.

“To bi moglo da bude veoma značajano za našu gradjevinsku operativu”, kazao je Ljajić.

Prema rečima ministara, razgovaralo se i o organizovanju Beogradskog biznis foruma do kraja godine, uz učešće velikog broja kompanija iz zemalja Islamske korporacije, koje bi ulagale u srpsku privredu.

Islamska korporacije za razvoj privatnog sektora je članica Islamske banke za razvoj iz Saudijske Arabije. Ministar Ljajić najavio je da je ovaj susret bio prvi u nizu sastanaka koji će se održati sa predstavnicima te organizacije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO