Saradnja sa Libijom u građevinskoj, prehrambenoj i industriji nameštaja

poseta_libije

Delegacija Ambasade Libije u Beogradu, koju predvodi njegova ekselencija Tajouri Shardi, sastala se sa predstavnicima gradskih vlasti u Novom Pazaru. Diplomatski predstavnici su o mogućnostima saranje Novog Pazara I Libije, na polju privrede, razgovarali sa članom Gradskog veća Seadetinom Mujezinovićem i pomoćnicima gradonačelnika, Farukom Suljevićem i Fevzijom Murićem.

Kako je sam Shardi rekao, boravak u Novom Pazaru uz brojne palnirane razgovore, treba da stvori jasnu sliku o mogućnostima konkretne saradnje. Prema njegovim rečima, region Sandžaka je bogat izuzetnim potencijalima i kao takav, u celini zavređuje pažnju Libije. Pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju, Faruk Suljević, istakao je da je u okviru višetematskog razgovora najtemeljnije razmatrana mogućnost privredne saradnje novopazarskih kompanija sa firmama iz Libije, naročito u oblasti sektora građevinarstva, prehrambenoj industriji i industriji nameštaja.

Delegacija predvođena libijskim ambasadorom obišla je i nekoliko preduzetnika u Novom Pazaru, među kojima proizvođača nameštaja, kompaniju „Tahirović“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO