SARAJEVO – ISPRAĆENA 463. GENERACIJA MATURANATA Svečani defile 111 učenika medrese

 Svečani defile 111 učenika medrese
Gazi Husrev-begova medresa jučer je tradicionalnom svečanom akademijom održanom u Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu ispratila 463. generaciju maturanata i 31. generaciju maturantica. Svoje srednje školovanje uspješno je okončalo 111 učenika.

 

Bogat program
Svečanoj akademiji, ispunjenoj bogatim kulturno-umjetničkim programom, prisustvovali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, direktor Gazi Husrev-begove medrese Zijad Ljevaković te porodice i prijatelji maturanata. Akademiji je prethodio tradicionalni svečani defile maturanata ulicama Sarajeva.

Merima Erkočević, profesorica engleskog jezika, kazala je da je sarajevska medresa jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, na šta su svi ponosni.

– Sretni smo da danas ispraćamo generaciju koja broji 49 učenika i 62 učenice. Aiša Ramović i Hikmet Muratović svojim zalaganjem i trudom tokom školovanja izabrani su za ovogodišnje učenike generacije – kazala je Erkočević.

Kako su priznali Hikmet i Aiša, za njih je posebna čast i zadovoljstvo to što su upravo oni izabrani za učenike generacije.

– Sve vrijeme tokom obrazovanja trudio sam se da budem među boljim učenicima. Zahvaljujući podršci svojih roditelja i profesora, taj cilj sam ostvario. Zaista je velika čast biti jedan od učenika ove institucije – kazao je Muratović te dodao da će školovanje nastaviti u Turskoj.
 

 
Lijepa sjećanja

 

Učenica generacije Ramović napomenula je da će iz medrese ponijeti samo lijepa sjećanja i veliko znanje, na čemu je zahvalna svojim profesorima.

– Uložila sam maksimalan trud. To su prepoznali moji roditelji i profesori, uz čiju sam podršku ostvarila svoj cilj. Za daljnje školovanje izabrala sam elektrotehniku na  Internacionalnom Burč univerzitetu u Sarajevu – otkrila je Ramović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO