Naslovna Sandžak Novi Pazar SDA Sandžaka optužuje MUP za opstrukciju istrage, usmjeravanje iste u pogrešnom smjeru...

SDA Sandžaka optužuje MUP za opstrukciju istrage, usmjeravanje iste u pogrešnom smjeru i fabrikovanje okolnosti

sda-sandzaka-optuzuje-mup-za-opstrukciju-istrage,-usmjeravanje-iste-u-pogresnom-smjeru-i-fabrikovanje-okolnosti

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava najdublje saosjećanje sa porodicom i prijateljima svirepo ubijenog rhm. Ervina Ćelahmetovića iz Priboja.

Izuzetno su zabrinjavajuće i alarmantne činjenice da je ovaj krvavi zločin počinio aktivni pripadnik policije Srbije u Priboju na očigled brojnih svjedoka i koji je prema dostupnim informacijama još uvijek u bekstvu, kao i da su mu nakon ubistva pomoć u bekstvu pružili i drugi pripadnici MUP-a.

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje i inicijalno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kojim se očigledno vrši opstrukcija istrage, njeno usmjeravanje u pogrešnom smjeru i fabrikovanje okolnosti pod kojima je izvršeno ovo svirepo ubistvo.

Podsjećamo javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na sličan način zloupotrebilo svoju ulogu za krivotvorenje okolnosti kod ubistva mladića, Fahrudina Skarepa, u Tutinu koga je također ubio aktivni srpski policajac.

SDA Sandžaka insistira od nadležnih organa da svoj posao rade u skladu sa Zakonom, pravedno i transparetno, te da redovno i o svim detaljima obavještavaju javnost.

Moraju se uzeti u obzir i činjenice da su se upravo u Priboju desila masovna otmica i ubistva u Sjeverinu, granatiranje Kukurovića, ubistvo Rama Berba, kao i najnoviji slučajevi prijetnji novim zločinima i genocidom upravo od strane aktivnih srpskih policajaca.

Exit mobile version