Ističući važnost uloge žene u društvu, članice Foruma žena Sandžačke demokratske partije, pozvale su svoje sugrađanke da 24.aprila izađu na izbore i daju svoj glas listi ‘’Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’’. ‘’SDP je stranka koja briše sve razlike, a samo politički I društveno angažovana žena je slobodna i emancipovana – poručuju aktivistkinje Sandžačke demokratske partije.

Potsetivši da je Sandžačka demokratska partija donela pozitivne promene na svim poljima, članica Foruma žena te stranke, Fatima Duroviće je istakla da su značajan doprinos dale žene i mladi.

‘’SDP je u izvršnoj vlasti već deceniju, I za to vreme radio je za sve građane Novog Pazara, I ono što je očigledno jeste da je grad promenio svoj izgled. Promenio se način I stil života, I u velikoj meri, kulturni ambijent grada’’, rekla je Durović.

Ona je naglasila da unutar Sandžačke demokratske partije ‘’ženski kolektiv’’ ima posebnu snagu. Kaže da je trajanje najznačajnija vrednost ove partije koja je, kako ističe Durović, istovremeno uvek nova i aktuelna.

Komentarišući predizbornu kampanju, kandidatkinja za odbornicu na listi Za evropski Novi Pazara, Banina Muderizović je rekla da ona, po masovnosti i načinu vođenja, podseća na moderna demokratska društva.

‘’Ovo je stranka koja briše sve razlike. Mi želimo da budemo motivacija onim ženama koje misle da se politički život može odvijati nezavisno od njih. Mi poručujemo da je samo politički I društveno angažovana žena, u suštini slobodna I emancipovana žena’’, rekla je Muderizović, pozivajući sugrađanke da izađu na izbore I glasaju za Sandžačku demokratsku partiju.