SDP o krizi u novopazarskoj vlasti

sdp

 

Predsedništvo Sandžačke demokratske partije razmatralo je danas političku situaciju u Novom Pazaru i Sandžaku.

Hodžić: Razrešenje situacije sledeće nedelje

Prema rečima predsednika Sandžačke demokratske partije Rešada Hodžića donet je stav da situacija u Novom Pazaru mora da se menja jer stvari ne funkcionišu onako kako je to bio slučaj u prethodne četiri godine. Ne želeći da precizira stavove stranke Hodžić je rekao da će ovakva situacija biti razrešena već sledeće nedelje, naglasivši da će stabilnost, prosperitet I bolj život građana I ubuduće biti prioritet Sandžačke demokratske partije.

’’Razmatrali smo I ekonomsku situaciju, kao I načine kako da smanjimo broj nezaposlenih, dovođenje privrednika I u skoro će po tom pitanju biti značajnih informacija, što će rezultairati smanjenjem broja nezaposlenih. Dakle, ni jednog trenutka nećemo odustati od svog kursa, od svog pravca koji smo zacrtali I koji imamo svih prethodnih godina, jer smo to I obećali građanima na izborima.  Spremni smo I danas kao I onda kad smo sklapali koaliciju da damo sve od sebe da neke stvari budu bolje, efikasnije I uspešnije nego što su bile ovih sedam meseci. Očigledno je da se neke stvari moraju menjati jer ovako više ne ide’’ izričit je Hodžić koji dodaje da je formirana radna grupa čiji zadatak je da, kako je rekao Hodžić, reši sve dileme nakon čega će SDP doneti konačno rešenje.

’’Kakvo god rešenje da dodnesemo mislim da će građani biti zadovoljni I da ćemo u narednom periodu stvari funkcionisati bolje nego sada’’ kazao je Hodžić.

On nije želeo da komentariše ranije date izjave date I na taj način kako je rekao ’’više produbljuje jaz I pravi kampanju’’ već je ponovio stav da predsedništvo nije zadovoljno trenutnom situacijom u gradu.

’’Ne želimo više da govorimo o konkretnim stvarima, ne želimo da se branimo za nešto za šta nismo krivi I pridubljujemo dalje situaciju jer niti smo krivi, niti smo taoci, niti smo bilo šta dužni da bi se krili  iza ovakve pozicije vlasti. Mi nismo odgovorni za ovakvu apatiju, nerad ili bilo šta za šta smo prozivani, ali ja danas ne želim da prozivam bilo koga. Na ovakvo stanje biće stavljena tačka, veća nego je bila prošle nedelje. Nije nam prioritet da budemo u vlasti po svaku cenu, već da nađemo rešenej kojim ćemo ljudima dati uverenje i snagu, da nasatvimo sa projektima I da ovaj grad učinimo boljim. Podvukli smo vrtu I od sledeće nedelje krećemo u rešavanje ovih problema I nadam se da će ovi ljudi naći kvalitetno I pravo rešenje’’ zaključio je Hodžić.

Hodžić je takođe rekao da kontakt sa predstavnicima Stanke demokratske akcije postoje, jer je po njegovim rečima politička situacija od 2008. godine daleko rasterećenija. Koaliciona vlast objašnjava dalje Hodžić podrazumeva zajedništvo I toleranciju.

’’Ja sam I ranije rekao, kada je trebalo da usvojimo budžet, da ćemo sigurno naći dovoljan broj odbornika koji će usvojiti budžet I bio sam u pravu. I danas mislim da će se naći dovoljan broj odbornika da se problemi reše I da se nastavi sa radom, a ne da budemo na vlasti zbog funkcija, jer mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji nismo navikli da nam se vlast zasniva na broju funkcija ili direktora’’ kazao je Hodžić.

Podržavamo jedinstvo, ali se ne mešamo u poslove Islamske zajednice

Jedna od tema koju je razmatralo predsedništvo Sandžačke demokratske partije bila je I Islamska zajednica. Hodžić je još jednom ponovio stav da Sandžačka demokratska partija podržava sve inicijative o jedinstvu Islamske zajednice.

’’Iz razloga više što ni u jednom trenutku nismo učestvovali u bilo čemu što je narušavalo ,podvajalo ili izazivalo nezadovoljstvo kod određenog broja građana, odnosno vernika I članova Islamske zajednice. Naš stav danas je isti kao što je bio pre jedne, tri ili pet godina, pa  u tom smilsu smo apsolutno za inicajativu kojom će stvari biti ‘’dovede na svoje mesto’’, te ćemo podržati svaku akciju koja vodi jedinstvu’’ rekao je Hodžić I naglasio da se Sandžačka demokratska partija neće mešati u poslove Islamske zajednice .

’’Kao što nije dobro da se Islamska zajednica meša u politku, tako nije dobro da se politika direktno meša u rad Islamske zajednice, ali ćemo ukoliko to bude zatraženo od nas u svakom trenutku podržati njeno jedistvo’’ kazao je Hodžić.

Hodžić: Ljajić se nikada nije mešao u ukidanje ili osnivanje Islamske zajednice

Na novinarsko pitanje da prokomentariše napade na dvojicu aktuelnih bošnjakih ministara oko osnivanja takozvane nove ili treće Islamske zajednice Hodžić je negirao bilo kakvu umešanost ministra Rasima Ljajića u ukidanje ili osnivanje Islamske zajednice.

‘’Mi kao jedna ozbiljna stranka nikada sebi nismo dozvolili da se mešamo u rad Islamske zajednice. Ministar Ljajić se nikada nije ujključio u osnivanje ili ukidanje, I sam termin osnivanja treće Islamske zajednice je apsolutno pogrešan. Mi od dve trebamo napraviti jednu, a bilo bi katastrofalno praviti treću. Ministar Ljajić, dakle nije učestavovao u tome, a jeftin je poltički trik ukoliko neko na taj način želi da mu nanese štetu politički gledano. Stava sam da svi treba da pomognu jedinstvu, ali ne prihvatam optužbe na naš, a pogotovo ne na račun ministra Ljajića  koji apsolutno ničim nije doprineo da postoje dve, a kamo li tri Islamske zajednice’’ kategoričan je Hodžić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO