SEDA podstiče razvoj ženskog preduzetništva u Sandžaku

Novi Pazar – U okviru obeležavanja Međunarodnog dana ženskog preduzetništva, Regionalna razvojna agencija Sandžaka, poznata kao SEDA, organizovala je tribinu posvećenu promociji i podršci ženskom preduzetništvu. Direktor SEDA, Samir Kačapor, istakao je važnost ovog događaja u ohrabrivanju ženske populacije da ne samo pokreću sopstvene biznise, već i da se kontinuirano edukuju u različitim segmentima poslovanja.

Direktor Kačapor je naglasio da je fokus agencije na podršci ranjivim grupama, kako u fazi pokretanja biznisa, tako i u razvoju već postojećih preduzeća.

„Uz podršku omladinskom biznisu, posebno naglašavamo razvoj ženskog preduzetništva, koje trenutno nije na željenom nivou. Svesni smo izazova i uporno radimo na promeni ove situacije“, izjavio je Kačapor.

Tokom tribine, predstavljeni su razni programi koje SEDA sprovodi u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, Fondom za razvoj i partnerskim organizacijama iz Nemačke. Ovi programi su posebno dizajnirani za podršku ženskom preduzetništvu i njegovom napretku u regionu.

SEDA poziva potencijalne korisnice da se aktivno uključe i prijave za programe kako bi iskoristile pružene mogućnosti. Ovakvi programi su ključni za razvoj ženskog preduzetništva i stvaranje snažnijeg poslovnog okruženja u Sandžaku.

Zaključno, tribina u Novom Pazaru osvetljava važnost i posvećenost agencije SEDA ka razvoju i podršci ženskog preduzetništva, što je ključno za ekonomski napredak regiona i celokupne države.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO