Sedam funkcionera, osam postupaka, jedna prijava

Agencija za borbu protiv korupcije (ABPK) vodila je osam postupaka protiv funkcionera u Novom Pazaru zbog sukoba interesa ili kašnjenja i neprijavljivanja imovine, pokazuju podaci Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Samo jedan postupak, protiv direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića, zbog neprijavljivanja ili davanja lažnih podataka o imovini rezultirao je podnošenjem krivične prijave Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Taj postupak okončan je tako što je tužilaštvo, primenom instituta oportuniteta, odustalo od krivičnog gonjenja, a Ljajić je uplatio 50.000 dinara u humanitarne svrhe.

Agencija je protiv Ljajića vodila postupke i zbog toga što je bio u sukobu interesa prilikom zapošljavanja svoje rođake i dece članice Školskog odbora. Ti postupci su završeni preporukama za njegovo razrešenje sa mesta direktora Ekonomsko-trgovinske škole.

Preporukama za razrešenje sa funkcija okončani su i postupci koji su protiv bivših direktora osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Desanka Maksimović” Zenuna Mučića i Munira Šabotića vođeni zbog sukoba interesa. Mučić je smenjen sa te pozicije, dok je Šabotić u penziji.

Zbog sukoba interesa ABPK je postupala i u slučaju bivšeg direktora Tehničke škole Nusreta Murtezića. Kako je u tom trenutku već bio razrešen sa mesta direktora Agencija je samo konstatovala da je on prekršio zakon.

Iste mere donesene su i u slučajevima sukoba interesa u kojima su bili bivši zamenik predsednika Skupštine Novog Pazara Šerif Marukić i bivši direktor Javnog preduzeća za informisanje “Novi Pazar” Denis Mavrić.

Agencija je izdala meru upozorenja bivšem gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću zbog toga što je 2016. godine zakasnio sa podnošenjem izveštaja o imovini.

N. Kočović

Izvor RaioStoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO