Šesti po redu Eko festival – LovEko Novi Pazar 2023. – pod sloganom “Za svet kakav želim”

Šesti po redu Eko festival – LovEko Novi Pazar 2023. – pod sloganom “Za svet kakav želim”, u organizaciji Centra za decu i omladinu “Duga”, manifestacija je kojom su zaokružene godišnje ekološke aktivnosti.

Na LovEko festivalu prestavljeni su grupni likovni radovi učenika svih novopazarskih osnovnih škola i izloženi na letnjoj pozornici unutar bedema parka. Osnovci su se predstavili i Eko revijom. Srednjoškolci koji učestvuju na festivalu predstavili su se samostalnim umetničkim instalacijama. Grupa srednjoškolaca oslikavala je platnene cegere.

U dvorištu biblioteke organizovana je ekološka likovna kolonija sa polaznicima umetničkih ateljea a ispred Kule motrilje izrada grupnog likovnog rada.

Departman za biologiju DUNP predstavio je svoje zbirke i laboratoriju na otvorenom a svoje radove izložili su i studenti arhitekture DUNP.

Članovi Biološko- ekološkog društva predstavili su svoj godišnji rad.
Za kraj festivala predviđena je dodela nagrada i priznanja.

Za svet kakav želimo, teme delegirane za 6. LovEko festival odnose se na očuvanje prirodnih bogastava i odgovoran odnos svakog pojedinca prema životnoj sredini uz formiranje zdravih ekoloških navika i negovanje ekološke kulture.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO