Sirija: Najmanje 427 poginulih i stotine povrijeđenih od posljedica razornog zemljotresa

Sirija broji žrtve zemljotresa u Turskoj. Najmanje 427 osoba je poginulo, a stotine su povrijeđene od posljedica razornog zemljotresa jačine 7,4 stepena po Richteru koji je rano jutros pogodio južne regije Turkiye i sjeverne pogranične regije Sirije.

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stepeni po Richteru. Potres se osjetio i u susjednoj Siriji, posebno u gradovima Idlibu, Halepu, Hami, Latakiji i Raqqai u kojima su srušene brojne zgrade.

Desetine zgrada srušene su u potresu i u sjevernim dijelovima Sirija koji su pod kontrolom opozicije.

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Potom je uslijedilo 50 naknadnih podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stepeni po Richteru.

U Turkiye je život izgubilo najmanje 76 osoba, a 440 povrijeđeno od posljedica razornog zemljotresa.

Sve nadležne službe Republike Turkiye angažirane su na akcijama potrage i spašavanja. U područja pogođena potresom stižu relevantne ekipe iz svih dijelova Turkiye.

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Turkiye je zatražila međunarodnu pomoć u području potrage i spašavanja.

Podrhtavanje tla se osjetilo i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

Preuzeto: Anadolija

Poslednje vesti na sajtu Radio televiziji Novi Pazar!

The post Sirija: Najmanje 427 poginulih i stotine povrijeđenih od posljedica razornog zemljotresa appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO