Naslovna Vijesti Hronika SKANDALOZNO: Muamer Zukorlić formirao Štab za odbranu Muamera Zukorlića i njegovih zetova!!!

SKANDALOZNO: Muamer Zukorlić formirao Štab za odbranu Muamera Zukorlića i njegovih zetova!!!

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi muftija Muamer Zukorlić na vanrednoj sednici formirao Štab za odbranu Islamske zajednice u Srbiji. Uloga Štaba očuvanje ustavnog poretka i funkcionisanje organa i ustanova Islamske zajednice u Srbiji tj čuvanje Muamera Zukorlića, rodbine i zetova.

Muftijakorleone-1

Muftija Muamer Zukorloić formirao Štrab za odbranu Islamske zajednice u Srbiji kojoj, kako kaže, preti novi napad na njen ustavni poredak tj njega i njegove zetove.

Ova odluka je, kako se navodi, doneta na osnovu informacija da su u toku opsežne pripreme za novi napad na ustavni poredak Islamske zajednice u Srbiji po istom modelu koji se dogodio 2007. godine. Prema informacijama koje smo dobili od ljudi bliskih Muameru Zukorliću 80% imama, veroučitelja, profesora, islamologa i radnika IZ u Srbiji je potpisalo inicijativu za ujedinjenje Islamse zajednice i smenu Muamera Zukorlića.

Odlučeno je i da se višečlana delegacija Islamske zajednice uputi u Sarajevo kako bi reis ul ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića informisala o aktuelnom stanju u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Navodi se da je reč o prikupljanju potpisa sa navodnom namerom pomirenja i uspostavljanja jedinstva Islamske zajednice kojim se zapravo želi izmanipulisati što veći broj zaposlenih u toj verskoj zajednici tako što bi njihovi potopisi bili upotrebljeni za pokušaj neustavnog preuzimanja Islamske zajednice.

Sedmočlanim Štabom za odbranu Islamske zajednice u Srbiji rukovodiće potpredsednik Mešihata i direktor Medrese Rešad Plojović. Nekada su Zukorlićevi štabovi imali i po 100 članova ali se situacija promenila. Sada štab a i IZ u Srbiji vode zetovi i rodbina Zukorlića o čemu smo pisali ranije.

Uloga Štaba biće, kako se navodi, preduzimanje svih potrebnih aktivnosti i poteza u cilju očuvanja ustavnog poretka i normalnog ambijenta za funkcionisanje organa i ustanova Islamske zajednice.

Da li je ovo kraj vladavine Muamera Zukorlića!?

Exit mobile version