Škrijelj: SDA ima plan za smanjenje komunalnih taksi

Stranka demokratske akcije Sandžaka, ogranak u Novom Pazaru ima plan kako da smanji iznose naknada i lokalnih taksi za uređenje građevinskog zemljišta. Na današnjoj konferenciji za novinare o toj temi govorio je predsednik Ogranka stranke za Novi Pazar i šef Odborničkog kluba SDA Sandžaka u Skupštini grada, Ahmedin Škrijelj. On je ocenio da su aktuelne cene taksi u Novom Pazaru među najskupljima u Srbiji.

”Mi smo apsolutno za iskorenjivanje divlje gradnje, ali smo isto tako i za otklanjanje svih uzroka koji to pospešuju i predstavljaju osnov za bilo koji vid korupcije ili zloupotrebe vlasti. Naš je interes da uspostavimo zakoniti red, naročito u oblasti planiranja i izgradnje; da omogućimo maksimalno povoljne uslove i da motivišemo investitore da grade u Novom Pazaru, ali i građane da u zakonitoj poceduri grade svoje stambene i poslovne objekte”, izjavio je Škrijelj.

Istakao je da SDA ima plan kako da smanji takse za 30 odsto.

”Ono što mi vidimo kao prioritet kojem ćemo se posvetiti nakon što preuzmemo odgovornost za rukovođenje gradom jeste da ćemo smanjiti koeficijente za stambenu namenu u svim zonama. Iznos komunalija smanjićemo za oko 30 odsto. Ukinućemo praksu da se koeficijenti za stambenu namenu obračunavaju i za hodnike i terase, što je sada slučaj i otvorićemo poseban namenski račun za uplatu sredstava za nedostajuća parking mesta”, zaključio je Škrijelj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO