SKUP SAMOOPREDELJENJA U PRIJEPOLJU

SDA će na izborima podržati listu Samoopredeljenje čiji je nosilac Sulejman Ugljanin.

Povodom izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće , koji će se održati 4. novembra, večeras će biti održan prvi promotivni skup liste Samoopredeljenje, koju će na predstojećim izborima podržati Stranka demokratske akcije.
Osnovni ciljevi na kojima se zasniva program Liste Samoopredeljenje su ostvarivanje i unaprijeđenje prava Bošnjaka na samoupravu i usaglašavanje nacionalne strukture zaposlenih u državnim organima sa nacionalnom strukturom stanovništva u svim sandžačkim opštinama. Oni se takodje, zalažu za rasvijetljavanje i procesuiranje zločina počinjenih nad Bošnjacima u Sandžaku od 1990. godine do danas, za brigu o porodici, unapredjenje bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednosti, izgradnju bošnjačkih nacionalnih i sandžačkih institucija, kao i rješavanje statusa bošnjačkog naroda i Sandžaka.
Na ovom promotivnom skupu će biti predstavljeni svi kandidati Liste kao i program po kom će delovati BNV u svom mandatnom periodu. Predvidjeno je da se sprisutnima obrati i Sulejman Ugljanin, nosilac Liste Samoopredeljenje.
Promocija Liste, Programa i predstavljanje kandidata biće održano u Domu kulture u 19,30 minuta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO