Skupština grada Novog Pazara imenovala Ljajića, Bektovića i Rupića za nove rukovodioce

Berin Ljajić ubuduće će rukovoditi Javnim preduzećem za uređivanje građevinskog zemljišta ”Novi Pazar”. Mirza Bektović imenovan je na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a Tarik Rupić na čelo Kancelarije za mlade.

Gradski većnik Albin Šabotić kazao je da su prethodnici koji su vodili ova preduzeća i ustanove posao obavljali na najvišem nivou. Džemaludin Paučinac kao direktor Kalncelarije za mlade dao je nemerljiv doprinos u njenom uspostavljanju i razvoju, kazao je Šabotić. Paučinac je izrazio želju da mladom čoveku bude pružena prilika, na način na koji je to bio slučaj sa njim pre više godina.

”Mujo Šaćirović je dugi niz godina obavljao izuzetno odgovorann i važan posao, u kojem se svakodnevno stoički nosio sa problemima i zahvaljujući njemu ovo preduzeće je ono što je danas”, kazao je Šabotić.

Adnan Nane Dizdarević pokazao je iziuzetnu posvećenost prema pozivu koji je obavljao, istinski voleo Centar za socijalni rad i to se prpeoznalo u njegovom funkcionisanju, rerkao je Šabotić.

Odbornik Armin Mehović je kazao da će svi predloženi shodno stručnim referencama, prethodnom iskustvu i ugledu koji uživaju, posao obavljati valjano.

Bektović je dao veliki doprinos na polju politike zapošljavanja u Nacionalnoj službi kao načelnik programa zapošljavanja, rečeno je u izlaganju. Tarik Rupić je, kazao je, izuzetno profesionalno obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika.

Đekić demantovao navode odbornika GPS-a Edina Zećirovića da odluke o imenovanju imaju elemente nepotizma. Kazao je da će se njihovi neupitni kvalliteti poštovati u Sandžačkoj demokratskoj partiji.

Melajac je poručio Zećiroviču da je godinama bio deo sistema stranke u kojoj je nepotizam zastupčljen na najvišem nivou i da mu to nije smetalo.

Melajac je kazao da su predloženi, posebno apostrofirajući Berina Ljajića, pokazali hrabrost da prihvate izuzetno odgovorne funkcije i poslove.

”Politikanstvom ne treba dobre i poštene ljude terati iz politike” zaključio je Melajac.

Predsednik Skupštine Samir Lekić kazao je da oseća čast kada se glasa za tri osobe koje imaju izuzetne obrazovne, moralne i ljudske kvalitete.

”Vrlo brzo čete se uveriti o kakvim imenima je reč. Ponosan sam na imena koja ćemo danas izglasati. Posebno želim da zahvalim prethodnim direktorima koji su do sada obavljali ovaj posao. Sa mladim obrazovanim i stručnim ljudima vrlo brzo ćemo ostvariri cilj našeg lidera Rasima Ljajića da Novi Pazar bude među pet najrazvijenijih gradova u Srbiji” kazao je Lekić.

Bektoviću je današnjim izborom prestao odbornički mandat.

Odlukom odbornika Elvir Hamidović biće ponovo glavni gradski urbanista. Reč je o izuzetno važnoj funkciji, kazao je većnik Albin Šabotić, podsetivši da je Hamidović izuzetno uspešno ovaj posao obavljao i ranije. Urbanista će imati prvi put kabinet i sa njim će na ozbiljnim i izuzetno zahtevnim poslovima raditi čitav tim.

Skupštinskom odlukom za zamenike Gradskog pravobranioca postavljeni su Ljubo Vasić i Almir Leković kojem je produžen mandat, a sa te funkcije je prethodno razrešena Milica Vukićević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO