SPORTSKA KOLUMNA! Plavo-beli u petoj brzini

Fudbaleri Novog Pazara pre više od nedelju dana krenuli su sa pripremama za nastavak superligaške sezone. Ambicije nikad nisu bile veće. Izlazak u Evropu postavljen je kao prioritet svih prioriteta. Kao nikad ranije,dovedena su potrebna pojačanja na vreme,koja bi trebalo da pojačaju konkurenciju u timu,ali i donesu ključnu prevagu u napadu i sredini terena. Imena iskusnih Djurickovica i Filipovića upravo to obećavaju. Povratnik Kurdić i mladi Brunčević će povećati mogućnosti rostera u zadnjoj liniji tima.

Ipak,možda i najveće pojačanje Novi Pazar je dobio u treneru Aleksandru Stankoviću. To se može zakljuciti po dosadašnjem toku priprema i treninzima koje sprovodi na Atletskom stadionu. Dobri poznavaoci fudbalskih prilika,koji godinama unazad prate plavo-bele,tvrde da se nikada profesionalnije i ozbiljnije nije radilo. Potvrdjuju to i fudbaleri Pazara,koji ističu da kod nijednog trenera nisu osetili toliku želju,ambiciju i strast da se uspe i ostvari plasman medju prvih pet na tabeli. I sam Stanković,dolaskom u Novi Pazar,video je šansu da napreduje u karijeri. Nekada su treneri u širokom luku zaobilazili ovaj klub,a dolazili su u njega tek kada bi iscrpeli sve druge opcije. Sada je Pazar želja mnogih. U njemu su trenerske karijere oživeli Sivic,Gacinovic,Čakar…Novi Pazar polako ali sigurno postaje jedan od najorganizovanijih klubova u zemlji. Za dalji iskorak potreban je veliki rezultat,a to je,bez sumnje,plasman u Ligu konferencije. Ako trener Stanković vodi utakmice kao što vodi treninge,onda je ovaj cilj sasvim ostvarljiv. Ne pamti se da je klub imao 25 kvalitetnih fudbalera i da na svakoj poziciji ima po dva jednako kvalitetna rešenja. Atmosfera u timu je fantastična,prijateljska i gotovo porodicna. Nema klanova i nezadovoljnih pojedinaca. Svi koji se bave sportom znaju šta to znaci i da je to ravno polovini uspeha. Argentina,u igračkom smislu,nije bila najkvalitetnija u Kataru,ali je imala taj duh zajedništva i kolektivnog pobednickog mentaliteta. 

Pripreme u Antaliji će nam puno toga pokazati. Ovo sto se moglo videti u Pazaru je više nego optimistično. Posle prvih utakmica biće nešto jasnije i kada je reč o startnoj postavi i kad je reč o realnim mogucnostima ekipe. Novi Pazar nikada nije bio bliži izlasku u Evropu. Sad ili nikad.

M. Hudović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO