SPORTSKA KOLUMNA! Preporođeni Novi Pazar

U četvrtoj projateljskoj utakmici na Zlatiboru, fudbaleri Novog Pazara remizirali su sa ekipom Podgoričke Budućnosti (2:2).

Ovo je do sada najbolja utakmica koju su plavi odigrali na pripremama i da nije bilo sudijskih grešaka odličan ekipa Buducnosti bi bila poražena. Uz to, sudija je svirao nepostojeći penal za podgoričane, a Novi Pazar je stvorio nekoliko šansi koje napadači nisu pretvorili u gol.

Kako je Novi Pazar igrao najbolje govori izjava trenera Budućnosti Aleksandra Nedovića posle utakmice, da njegov tim niko nije nadigrao na ovim pripremama, kao što je FK Novi Pazar.

No rezultat na ovoj utakmici je i onako bio u drugom planu.

Utakmica je trebala da posluži za uigravanje tima pred start sezone, ali i da se vide stvarne mogućnosti pojačanja tokom prelaznog roka. Sudeći po prikazanoj igri, već sada se može reći da je ovo sasvim drugi Novi Pazar u odnosu na prethodne dve sezone, kada se ekipa borila za goli superligaški život.

Dovodjenje trenera Vladimira Gaćinovića je pun pogodak i posle dužeg vremena, plavi su dobili i dobrog čoveka i dobrog stručnjaka, što je u ovoj profesiji jako retka pojava.

Tim igra visoki presing na protivničkoj polovini sa čestim ubacivanjem bekova sa bičnih pozicija. Ovoga puta većina pojačanja su pogođena i Gaćinović će biti na slatkim mukama da odabere startnih jedanest. U timu je nekoliko igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, što je bio hendikep tokom prethodnih sezona. Sa Danoskim ekipa je dobila na lucidnosti i kreativnosti, a sa Mijićem potrebnu smirenost u igri. Jedno od otkrovenja je mladi Alić koji se ozbiljno nameće za startnih jedanest i prosto je neverovatno da mu raniji treneri nisu davali veću minutažu.

Ostaje velika nepoznanica napadač Medved, pojačanje iz Slovana iz Bratislave, koji na utakmici sa Budućnošću nije puno pokazao, ali ukoliko on proradi, ovaj tim će mnogima pomrsiti račune u nastupajućoj sezoni.

Ocekuju se i nova pojačanja tokom prelaznog roka, a već sutra ekipu bi mogao da pojača jedan od najboljih odbrambenih igrača iz Crne Gore.

Izveštava sa Zlatibora: J. Suljević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO